
Haseke’de siyasetçi kadınlar Seda Feysel El Hermas ve Hind Letif El Xidar’in kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü bildirildi.
Bölgedeki kadın hakları örgütlerinden Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü, katliamı Kamişlo’da bulunan merkezleri önünde yaptıkları açıklamayla kınadı.
Özerk Yönetim Kadın Konseyi de yaptığı yazılı açıklamayla iki siyasetçi kadının katledilmesini kınadı.
Siyasetçi kadınların hedef seçilmesindeki amacın kadın özgürlüğünün ortadan kaldırılmak istenmesi olduğunu vurgulayan Özerk Yönetim, “Cuma günü Til El Şayir nahiyesinde gerçekleşen katliam da bunun örneğidir” dedi ve ekledi:
”Meclis eşbaşkanı ve yardımcısı kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı ve katledildi. Çetelerin kirli tarihine bir suç daha eklendi. Bu katliam gösteriyor ki çetelerin bölgede herhangi bir varlıkları kalmamış, Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivil siyasetçilere yönelerek kadın iradesini ve kadın gücünü hedefliyorlar.
Her iki yoldaşımıza yönelik işlenen suçu kınıyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bölgede ve dünyada Demokratik Özerk Yönetim’i devam ettireceğimizin sözünü veriyor, bölgenin güven ve huzuru için çalışacağımızı belirtiyoruz. Bütün dünya halklarına, uluslararası kamuoyuna, insan hakları örgütlerine sesleniyoruz; kadınlara karşı işlenen suçları durdurun.”

Günün Haberleri
KDP Kürt siyasetçi Ömer Bartan’ı Türkiye’ye teslim etti
Sağlık emekçilerine saldırı: 3 sağlık emekçisi yaralandı
Figen Yüksekdağ’ın ana davası Kobanê davasıyla birleştirildi
İntihar ettiği öne sürülen tutsak Ramazan Akbaşlı hayatını kaybetti
Munzur Özgür Aksın Meclisi: Her türlü adaletsiz ve yerelin rızası olmayan projeleri tarihin çöplüğüne gömelim!